Przepis na tortillę wegetariańską lub tortillę z tuńczykiem

3 października 2021

Wypróbuj przepis na tortillę wegetariańską lub tortillę z tuńczykiem. Przygotowanie nie zajmie Wam dłużej niż 3 minuty. Delikatny smak tortilli sprawia, że idealnie komponuje się z warzywami, tuńczykiem, kurczakiem, a przede wszystkim z serem. Do naszej tortilli wykorzystaliśmy najwyższej jakości ser Klarma — ser posiada certyfikat BIO.

 Lista składników:

– Tortilla

– ser Klarma

– sos: łyżka ketchupu, łyżka jogurtu naturalnego, czosnek

– dowolne warzywa (awokado, szpinak, pomidor, kukurydza, rukola, papryka)

– tuńczyk (wariant z tuńczykiem)

Tortilla wegetariańska

  1. Zacznij od przygotowania sosu, wymieszaj łyżkę ketchupu z jogurtem naturalnym oraz ząbkiem czosnku.
  2. Tortille posmaruj sosem.
  3. Dodaj pokrojone awokado, szpinak i plasterki pomidora.
  4. Na koniec dodaj plastry sera Klarma.
  5. Złóż tortille i podgrzej na suchej patelni z dwóch stron.

Tortilla z tuńczykiem

  1. Zacznij od przygotowania sosu, wymieszaj łyżkę ketchupu z jogurtem naturalnym oraz ząbkiem czosnku.
  2. Tortille posmaruj sosem.
  3. Dodaj tuńczyka oraz rukolę, kukurydzę i paprykę.
  4. Na koniec dodaj plastry sera Klarma.
  5. Złóż tortille i podgrzej na suchej patelni z dwóch stron.

19 listopada 2020 Ekologiczne oznakowanie produktów 28 października 2020 Ser Maasdam bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie 26 października 2020 Ser Gouda bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie
26 października 2020 Ser Cheddar bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka, zastosowanie 19 października 2020 Podstawowe wiadomości o produkcji ekologicznych serów. 19 października 2020 Ekologiczny nurt mleka. 19 października 2020 Dlaczego warto kupować produkty BIO?
Facebook Instagram