Koreczki z serem żółtym – przepisy

2 grudnia 2021

Koreczki z serem żółtym to pyszna i zarazem sycąca przekąska. Świetnie sprawdzą się jako poczęstunek dla gości, ale również jako dodatek do kolacji. Sery ekologiczne użyte w przepisach dają gwarancję najlepszej jakości oraz bogactwa wartości odżywczych. 

Koreczki- przepis

1)Koreczki ze śledziem

Składniki:

  • 4 kromki chleba 
  • 4 śledzie 
  • 4 ogórki kiszone
  • 6 plastrów sera Klarma Gouda
  • 5 papryczek pepperoni

2) Koreczki z szynką dojrzewającą

Składniki

  • 3 plastry szynki dojrzewającej
  • Pół czerwonej papryki 
  • 2 ogórki konserwowe
  • 10 oliwek zielonych 
  • 4 plastry sera żółtego 

3) Koreczki z kabanosem

Składniki

  • 3 kabanosy
  • 4 plastry sera żółtego
  • pomidorki koktajlowe
  • 4 ogórki konserwowe 

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki kroimy na małe kawałki i nakładamy na wykałaczki zgodnie z kolejnością podaną powyżej.

4) Koreczki z tortillą

Składniki

  • 2 tortille
  • 4 plastry sera żółtego
  • Pół ogórka
  • Pół czerwonej papryki
  • 5 plasterków szynki
  • Sałata 
  • Serek kremowy 

Sposób przygotowania

Zacznij od posmarowania tortilli serkiem kremowym, a następnie ułóż na niej składniki. Tortille zwiń, pokrój na kawałki i nałóż na wykałaczki. 

19 listopada 2020 Ekologiczne oznakowanie produktów 28 października 2020 Ser Maasdam bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie 26 października 2020 Ser Gouda bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie
26 października 2020 Ser Cheddar bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka, zastosowanie 19 października 2020 Podstawowe wiadomości o produkcji ekologicznych serów. 19 października 2020 Ekologiczny nurt mleka. 19 października 2020 Dlaczego warto kupować produkty BIO?
Facebook Instagram