– roszponka
– opakowanie sera Gouda Klarma BIO
– 200 g pieczarek
– cebula
– pęczek pietruszki
– serek twarożkowy naturalny, ok. 150 g
– 2 łyżki majonezu
– gałązki szczypiorku do związania roladek
Przygotowanie roladek z sera żółtego zacznij od podsmażenia cebuli na patelni, dodaj pokrojone pieczarki. Smaż przez 5-8 minut, odstaw do ostygnięcia. W tym samym czasie przygotuj mokry farsz, połącz serek twarożkowy naturalny z majonezem i posiekaj drobno pietruszkę. Po ostygnięciu pieczarek, dodaj je do twarożku i wsyp pietruszkę. Jeśli chcesz możesz doprawić pieprzem i solą farsz do roladek z sera żółtego.
Otwórz opakowanie sera żółtego, rozłóż plastry i zacznij nakładać twarożkowo-pieczarkowy farsz. Wystarczy jedna duża łyżka farszu na każdy plaster sera. Aby roladki z sera żółtego były podobne, staraj nakładać się farsz po równo. Zwiąż roladki gałązkami szczypiorku, będzie to wyglądało bardzo apetycznie! Przed podaniem połóż je na talerzu wypełnionego roszponką.