Rozgrzewająca zupa serowa: przepis idealny na zimę!

12 stycznia 2024

Po powrocie do domu w zimny, zimowy dzień warto rozgrzać się przy czymś smacznym i gorącym. Na pierwszą myśl przychodzi oczywiście zupa! W okresie zimowym powinniśmy częściej jeść zupy, które mają dużo wartości odżywczych i znakomicie zapewniają uczucie sytości. Do częstych wyborów w okresie zimowym należy zupa serowa. Poznaj nasz przepis na zupę serową z wykorzystaniem sera Klarma. Ekologiczny ser wyrabiany jest ze znakomitej jakości mleka i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków.

rozgrzewająca zupa serowa

Składniki:

  • Pół litra bulionu (warzywny)
  • 300 g sera żółtego Klarma bio oraz 150g sera pleśniowego Cambozola
  • 4 cebule szalotki
  • 3 ząbki czosnku
  • Pieprz, sól, tymianek

Przygotowanie:

Pokrój cebulki i usmaż je na maśle. Następnie dodaj czosnek i podsmaż całość przez chwilę. Przygotowany wcześniej bulion wlej do garnka z cebulą i czosnkiem. Wrzuć do zupy sery i poczekaj do wrzenia. Zupa powinna być często mieszana, do roztopienia wszystkich serów. Gotuj zupę serową nie dłużej niż 10 min. Dopraw pieprzem, tymiankiem i odrobiną soli.
Podawaj zupę serową z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Sery żółte bez laktozy od Klarmy

Z przyjemnością zapraszamy wszystkich miłośników sera do odkrycia naszej wyjątkowej oferty w Klarma! Nasze sery żółte są wytworzone z najwyższej jakości ekologicznych składników, co gwarantuje ich niezrównany smak i aromat. Wierzymy głęboko w zrównoważone metody produkcji, które nie tylko dbają o środowisko, ale również przyczyniają się do wyjątkowości naszych produktów. Oferujemy szeroką gamę serów, od klasycznych, dobrze znanych smaków, po innowacyjne połączenia, które zaskoczą nawet najbardziej wymagających smakoszy. Zapraszamy do spróbowania naszych serów i przekonania się, jak pyszne mogą być produkty tworzone z pasją i poszanowaniem dla natury!

Może zainteresują Cię pozostałe nasze artykuły:

19 listopada 2020 Ekologiczne oznakowanie produktów 28 października 2020 Ser Maasdam bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie 26 października 2020 Ser Gouda bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie
26 października 2020 Ser Cheddar bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka, zastosowanie 19 października 2020 Podstawowe wiadomości o produkcji ekologicznych serów. 19 października 2020 Ekologiczny nurt mleka. 19 października 2020 Dlaczego warto kupować produkty BIO?
Facebook Instagram