Przepis na tortille z pastą jajeczną i serem Klarma!- autorstwa Jakuba Kuronia

27 marca 2021

Składniki:

  • 5 placków tortilli np. kukurydzianej
  • 6 jajek na twardo
  • pół papryki czerwonej
  • pół papryki żółtej
  • 2 łyżki majonezu
  • 10 plasterków żółtego sera Gouda Klarma
  • 50 g  chrupiącej sałaty np. rukoli 
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. Jajka na twardo posiekaj w kosteczkę lub w słupki za pomocą krajalnicy do jajek. Paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę. Następnie w misce połącz jajka, paprykę, majonez. Całość dopraw solą i pieprzem.
  2. Tortillę opiecz na mocno rozgrzanej patelni grillowej (wystarczy z jednej strony). Dzięki temu placki nabiorą fajnego dymnego aromatu. Następnie odłóż do wystudzenia.
  3. Na każdy placek od nieopieczonej strony ułóż po dwa plasterki żółtego sera Gouda.
  4. Następnie wierzch rozsmaruj porcję pasty jajecznej oraz posyp rukolą. Zwiń placki w ciasny rulon. Na koniec pokrój na 3 cm kawałki.
19 listopada 2020 Ekologiczne oznakowanie produktów 28 października 2020 Ser Maasdam bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie 26 października 2020 Ser Gouda bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie
26 października 2020 Ser Cheddar bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka, zastosowanie 19 października 2020 Podstawowe wiadomości o produkcji ekologicznych serów. 19 października 2020 Ekologiczny nurt mleka. 19 października 2020 Dlaczego warto kupować produkty BIO?
Facebook Instagram