Przepis na lasagne z serem Gouda

7 lutego 2021

Składniki

-500ml przecieru pomidorowego 

-12 sztuk makaronu typu lasagne

-400g mięsa mielonego wołowego

-1 ząbek czosnku

-1 cebula

-sól

-pieprz

-bazylia

-oregano

-ser Gouda marki Klarma 

  1. Mięso podsmażamy na dużej patelni 
  2. Dodajemy posiekany czosnek oraz cebule pokrojoną w kostkę.
  3. Na patelnie dolewamy 350ml przecieru pomidorowego. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią.  
  4. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy 150ml przecieru pomidorowego.
  5. Następnie dno naczynia żaroodpornego wykładamy wcześniej ugotowanymi płatami lasagne.
  6. Przekładamy mięsem oraz serem Gouda.  
  7. Czynność powtarzamy, aż na górnej warstwie ponownie pojawią się płaty lasagne. Naczynie żaroodporne wstawiamy do rozgrzanego do temperatury 180 °C piekarnika na 20 minut. Po tym czasie, wykładamy ser Gouda i zapiekamy przez kolejne 10 minut. 
19 listopada 2020 Ekologiczne oznakowanie produktów 28 października 2020 Ser Maasdam – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie 26 października 2020 Ser Gouda – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie
26 października 2020 Cheddar- pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie 19 października 2020 Podstawowe wiadomości o produkcji ekologicznych serów. 19 października 2020 Ekologiczny nurt mleka. 19 października 2020 Dlaczego warto kupować produkty BIO?
Facebook Instagram