Przepis na faszerowane papryki z serem Cheddar

23 lutego 2021

Składniki

  • 3 sztuki pomidorów
  • Ser Klarma Cheddar
  • 300g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • papryczka chilli
  • 4 papryki, najlepiej w różnych kolorach
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  1. Posiekaj cebulę, czosnek i papryczkę chilli.
  2. Następnie, odetnij górną końcówkę 3 papryk i pozbądź się pestek z wewnętrznych części papryki.
  3. Pokrój pomidory oraz paprykę. 

4. Na rozgrzanej patelni podsmaż czosnek, cebulę i chilli. Następnie dodaj paprykę i pomidory. Na sam koniec dodaj mięso mielone i smaż przez około 7 minut.

5. Ser pokrój na małe kawałeczki.

6. Gotowy farsz przypraw do smaku i wrzuć do niego drobno pokrojony ser. Wszystko wymieszaj.

7. Farsz nałóż do wcześniej przygotowanych papryk i przykryj kapeluszem. 

8. Papryki ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz przez około 15 minut w 180 °C. 

19 listopada 2020 Ekologiczne oznakowanie produktów 28 października 2020 Ser Maasdam bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie 26 października 2020 Ser Gouda bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie
26 października 2020 Ser Cheddar bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka, zastosowanie 19 października 2020 Podstawowe wiadomości o produkcji ekologicznych serów. 19 października 2020 Ekologiczny nurt mleka. 19 października 2020 Dlaczego warto kupować produkty BIO?
Facebook Instagram