Kuchnie świata: Włoska frittata

17 marca 2021

Składniki 

-4 jajka

-sól

-pieprz

-70ml mleka

-cebula

-pieczarki

-cukinia

-ser Klarma o smaku Gouda

-olej do smażenia

-szczypiorek

Sposób przygotowania

  1. Do miski wbij jaka, dodaj sól i pieprz. Dolej mleko i starannie wymieszaj
  2. Cebule posiekaj na małe kawałeczki.
  3. Pieczarki i cukinie pokrój na plasterki. 
  4. Plastry sera pokrój na mniejsze kawałki
  5. Na patelni podsmaż cebule.
  6. Następnie do naczynia żaroodpornego dodaj podsmażoną cebulę i wymieszane jajka.
  7. Posyp plastrami cukinii i pieczarek. 
  8. Dodaj posiekany szczypiorek. 
  9. Frittate piecz w  80 stopniach  z opcją pieczenia góra/dół. Frittata potrzebuje około 10 minut (lub dłużej), by się dopiec. Po tym czasie możesz od razu wyjąć ją z piekarnika i podawać.
19 listopada 2020 Ekologiczne oznakowanie produktów 28 października 2020 Ser Maasdam bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie 26 października 2020 Ser Gouda bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie
26 października 2020 Ser Cheddar bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka, zastosowanie 19 października 2020 Podstawowe wiadomości o produkcji ekologicznych serów. 19 października 2020 Ekologiczny nurt mleka. 19 października 2020 Dlaczego warto kupować produkty BIO?
Facebook Instagram