Kuchnie Świata: Meksykańska tortilla

3 marca 2021

Składniki

4 placki tortilla

250g mięsa mielonego

Ząbek czosnku

Puszka kukurydzy 

Puszka czerwonej fasoli

Ser Klarma Tilsit

Puszka krojonych pomidorów

Papryczka chilli

Czerwona papryka

Oliwa do smażenia

Opcjonalnie: sałata

Sposób przygotowania

  1. Na patelni podsmażamy drobno posiekany czosnek i papryczkę chilli.
  2. Dodajemy mięso i smażymy aż się zetnie. Doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Dolewamy krojonych pomidorów.
  4. Następnie, dodajemy kukurydze i fasole.
  5. Gotujemy na małym ogniu aż odparuje większość płynów.
  6. Kroimy paprykę na plasterki lub paski. 
  7. Tortille z ułożonymi plastrami sera podgrzewamy na rozgrzanej patelni lub w mikrofalówce.
  8. Na podgrzane placki dodajemy farsz i pokrojoną paprykę. 
  9. Tortille składamy i gotowe! 
19 listopada 2020 Ekologiczne oznakowanie produktów 28 października 2020 Ser Maasdam bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie 26 października 2020 Ser Gouda bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka i zastosowanie
26 października 2020 Ser Cheddar bez laktozy (BIO) – pochodzenie, charakterystyka, zastosowanie 19 października 2020 Podstawowe wiadomości o produkcji ekologicznych serów. 19 października 2020 Ekologiczny nurt mleka. 19 października 2020 Dlaczego warto kupować produkty BIO?
Facebook Instagram