KLARMA to produkty najwyższej jakości, spełniające standardy UE BIO ROLNICTWO EKOLOGICZNE.
W ofercie marki znajdziesz cztery smaki: Cheddar, Tilsit, Maasdam oraz Gouda!
Każdy z nich wyjątkowy i pyszny na swój sposób!

bio cheese

LV-BIO-01

FRITATTA

SKŁADNIKI:

• pieczarki

• cukinia

• ser Klarma Gouda

• olej do smażenia

• szczypiorek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Do miski wbij jaka, dodaj sól i pieprz.
Dolej mleko i starannie wymieszaj

2. Cebule posiekaj na małe kawałeczki.

3. Pieczarki i cukinie pokrój na plasterki.

4. Plastry sera pokrój na mniejsze kawałki

5. Na patelni podsmaż cebule.

6. Następnie do naczynia żaroodpornego dodaj
podsmażoną cebulę i wymieszane jajka.

7. Posyp plastrami cukinii i pieczarek.

8. Dodaj posiekany szczypiorek.

9. Frittatę piecz w 80 stopniach z opcją pieczenia
góra/dół. Frittata potrzebuje około 10 minut
(lub dłużej), by się dopiec. Po tym czasie
możesz od razu wyjąć ją z piekarnika i podawać.

• 4 jajka

• sól

• pieprz

• 70 ml mleka

• cebula

MAC & CHEESE

SKŁADNIKI:

• 30 g masła

• 30 g mąki

• sól

• pieprz

• 350 g makaronu kolanka

• 200 g sera Cheddar Klarma

• 200 g sera Gouda Klarma

• 120 ml mleka

• 100 ml śmietany 12%

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją
na opakowaniu. Upewnij się, by nie
przegotować makaronu.

2. Ser pokrój na kawałki. 100g sera odłóż na bok.

3. W garnku roztop masło. Stopniowo dodawaj
pozostałe składniki: śmietanę, mleko, mąkę
oraz 300g sera.

4. Gdy składniki w garnku stworzą sos dodaj
do nich ugotowany makaron.
Całość wymieszaj.

5. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.

6. Makaron przełóż do naczynia żaroodpornego.
Posyp serem na górze.

7. Piecz przez 15-20 minut.

8. Odczekaj 10 minut przed podaniem.

• tuńczyk

składniki na sos:
• łyżka ketchupu
• łyżka jogurtu
naturalnego
• czosnek

TORTILLA Z SEREM

SKŁADNIKI:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

• placki tortilli
• dowolny ser Klarma
• dowolne warzywa
(szpinak, pomidor,
kukurydza, rukola,
papryka)

1. Zacznij od przygotowania sosu, wymieszaj
łyżkę ketchupu z jogurtem naturalnym
oraz ząbkiem czosnku.

2. Tortille posmaruj sosem.

3. Dodaj tuńczyka oraz rukolę, kukurydzę
i paprykę.

4. Na koniec dodaj plastry sera Klarma.

5. Złóż tortille i podgrzej na suchej patelni
z dwóch stron.


Tortilla smakuje również świetnie w wersji wegetariańskiej.

Copyright ©2022 Klarma – sery bio. All rights reserved.