KLARMA to produkty najwyższej jakości, spełniające standardy UE BIO ROLNICTWO EKOLOGICZNE.
W ofercie marki znajdziesz cztery smaki: Cheddar, Tilsit, Maasdam oraz Gouda!
Każdy z nich wyjątkowy i pyszny na swój sposób!

bio cheese

LV-BIO-01

GAMA SERÓW KLARMA

KOSZ PIKNIKOWY Z ZASTAWĄ DLA 2 OSÓB

KUBEK KLARMA

3 x ZESTAW PIKNIKOWY

    Konkurs został zakończony

Dziękujemy za udział!

    FRITATTA

    SKŁADNIKI:

    • pieczarki

    • cukinia

    • ser Klarma Gouda

    • olej do smażenia

    • szczypiorek

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

    1. Do miski wbij jaka, dodaj sól i pieprz.
    Dolej mleko i starannie wymieszaj

    2. Cebule posiekaj na małe kawałeczki.

    3. Pieczarki i cukinie pokrój na plasterki.

    4. Plastry sera pokrój na mniejsze kawałki

    5. Na patelni podsmaż cebule.

    6. Następnie do naczynia żaroodpornego dodaj
    podsmażoną cebulę i wymieszane jajka.

    7. Posyp plastrami cukinii i pieczarek.

    8. Dodaj posiekany szczypiorek.

    9. Frittatę piecz w 80 stopniach z opcją pieczenia
    góra/dół. Frittata potrzebuje około 10 minut
    (lub dłużej), by się dopiec. Po tym czasie
    możesz od razu wyjąć ją z piekarnika i podawać.

    • 4 jajka

    • sól

    • pieprz

    • 70 ml mleka

    • cebula

    MAC & CHEESE

    SKŁADNIKI:

    • 30 g masła

    • 30 g mąki

    • sól

    • pieprz

    • 350 g makaronu kolanka

    • 200 g sera Cheddar Klarma

    • 200 g sera Gouda Klarma

    • 120 ml mleka

    • 100 ml śmietany 12%

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

    1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją
    na opakowaniu. Upewnij się, by nie
    przegotować makaronu.

    2. Ser pokrój na kawałki. 100g sera odłóż na bok.

    3. W garnku roztop masło. Stopniowo dodawaj
    pozostałe składniki: śmietanę, mleko, mąkę
    oraz 300g sera.

    4. Gdy składniki w garnku stworzą sos dodaj
    do nich ugotowany makaron.
    Całość wymieszaj.

    5. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.

    6. Makaron przełóż do naczynia żaroodpornego.
    Posyp serem na górze.

    7. Piecz przez 15-20 minut.

    8. Odczekaj 10 minut przed podaniem.

    • tuńczyk

    składniki na sos:
    • łyżka ketchupu
    • łyżka jogurtu
    naturalnego
    • czosnek

    TORTILLA Z SEREM

    SKŁADNIKI:

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

    • placki tortilli
    • dowolny ser Klarma
    • dowolne warzywa
    (szpinak, pomidor,
    kukurydza, rukola,
    papryka)

    1. Zacznij od przygotowania sosu, wymieszaj
    łyżkę ketchupu z jogurtem naturalnym
    oraz ząbkiem czosnku.

    2. Tortille posmaruj sosem.

    3. Dodaj tuńczyka oraz rukolę, kukurydzę
    i paprykę.

    4. Na koniec dodaj plastry sera Klarma.

    5. Złóż tortille i podgrzej na suchej patelni
    z dwóch stron.


    Tortilla smakuje również świetnie w wersji wegetariańskiej.

    Copyright ©2022 Klarma – sery bio. All rights reserved.